2 Mayıs 2024 Perşembe

Bodrum’da geleneksel Van Kahvaltısı buluşmaları sürüyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Bodrum Vanlılar Derneği Vanlıları kahvaltıda buluşturdu.

Düzenlenen geleneksel kahvaltı programı kapsamında her hafta sonu kahvaltı etkinliği düzenleniyor.  Bodrum’un değişik mahallerinde oturan Vanlılar ve Van dostları kahvaltıda bir araya gelme fırsatı bulunuyor.

Bodrum'un Gündoğan Mahallesi'nde bulunan Bodrum Vanlılar Derneği’nin binasında düzenlenen kahvaltılar büyük ilgi görüyor. Her hafta Cumartesi farklı farklı gruplar dernek binasında misafir ediliyor. Kahvaltı ile birlikte keyifli sohbetler yapılıyor. Kahvaltılara dernek yönetim kurulu üyeleri, Vanlı kanaat önderleri, Vanlı iş insanları, dernek üyeleri ile değişik toplumsal kesimden  bireyler katıldı.  Kahvaltı etkinliklerinde birlik ve beraberlik mesajı ön plana çıkıyor.

Etkinliklere ilişkin konuşan Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, Bodrum'da hemşerilerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.  Bodrum Vanlılar Derneği, olarak Bodrum'da hemşerilerinin iyi ve kötü günlerinde her daim yanlarında olmaya ve gerek dert ve kederli günlerinde ve yine gerekse iyi ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya gayret sarf ettiklerinin söyledi.

Kalkanlı, "Türkiye’mizin bütün illeri güzeldir, ama hiçbir memleket Van’ımızın yerini tutamaz. Şu an bu kahvaltıyı yaparken, kendimizi Van’da hissettik. Bu bizim için çok duygulu bir o kadar da anlamlı bir organizasyondur. Bu bağlamda bizleri var eden, aynı duyguları yaşatan bu değerlerimize sahip çıkacağız. Bugün burada kahvaltıdan ziyade bir paylaşım, bir dayanışma kültürü yaşatıyoruz. Her daim siz değerli Vanlılarla, Van dostlarıyla bir aile olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Biz ne yapıyorsak Van için, Vanlılar için yapıyoruz. Defalarca çağrıda bulunduk yine de bulunuyorum. Bize dair dışarıda ne konuşuluyorsa ilgimi alakamız yoktur. Bizler için Bodrum Van Derneği Yönetim kurulunun, Yüksek istişare kurulunun ve Vanlı kanaat önderlerimizin aldığı karar veya söylediği söz bağlayıcıdır. Değerli Vanlılar gelin derneğinize sahip çıkın varsa bir sorun birlikte düzeltelim. Bizler hizmet yolunda bir an bile geri adım atmadık. Bundan sonra da atmayacağız” dedi.

TEMSİL TALEBİNİ YİNELEDİ

Yaklaşan yerel seçimler içinde değerlendirmede bulunan Kalkanlı, “Her şeyden öte demokratik ve sivil bir siyaset anlayışının gelişmesi lazım. Bu doğrultuda yerel politikanın yapılması gerektiğini defalarca ifade ettik. Demokratik ve sivil siyasetin gelişmesi için de tek esas temsillettir. Yerel düzeyde olacak olan temsilliyet olmadan toplumsal dokuyu, toplumsal talebi yerel siyasette görünür kılmak zorlaşır.  Bu bağlamda ülkemize ve Bodrum’a hayırlı geçmesini temenni ettiğimiz bu seçimde tek isteğimiz Vanlıların mecliste temsil edilmesidir. Bu talebimizde de ısrarlıyız. Daha önce de bunu açıkladık. Van derneği  açıkladığı her türlü kararının da arkasındadır. Önemli olan buradaki birliğimiz ve beraberliğimizdir” diye konuştu

Popüler Videolar
Namaz Vakitleri