Bodrum kamuoyuna çağrımızdır!

Kardeşliğin, dostluğun ve huzurun başkenti Bodrum’da son dönemlerde başta Bodrum’a gönül vermiş Vanlı hemşerilerimiz olmak üzere Doğu ve Güneydoğlu vatandaşlarımıza yönelik sistematik bir ayrıştırıcı saldırı yaşamakta.

Aralarında eski siyasetçi ve eski belediye başkanlarının da bulunduğu insanlıktan nasibini almamış ve mikro milletçilik anlayışla hareket eden bir güruh bu kirli ve ayrıştırıcı oyun için start vermiş durumda. Bizler bu şehre emek veren, gönül veren, şehre ekonomik katkı sağlayan ve her şeyden önemlisi Bodrum insanıyla bir olmuş Vanlılar, olarak oynan oyunların farkındayız.

Otellerde yapılan gizli toplantıları biliyoruz, gariban işçilerin evlerinin nasıl yıktırıldığını da biliyoruz… Bu oyunlar için başta Ticaret Odası seçimleri olmak üzere kirli kalemlerin kiralandığının da farkındayız…

Son olarak Hasan Dirin, adlı şahsiyet, münferit olaydan hareketle yerli ve yerli olmayan tartışması içine girerek halkları bir birine düşürmüştür. Daha öncede Bodrum’da yaşayan Kürt vatandaşlarımıza yönelik, hakaret içeren yazılar yazan fecebook gazetecisi ve kiralık kalem olan şahsiyet bu sefer de Türk- Kürt çatışmasını yaratmayı amaçlamıştır. Yazdığı yazıda Kürlerin yerlilere yani Bodrumlulara baskı ve şiddet uyguladığını ima eden şahsiyet, bununla kalmayıp Kürt vatandaşlarımızın adeta Yalıkavak’ta dolaşmalarını bile sorun olarak görmüştür.

Bahse konu olan olayda ifade edildiği üzere olaya karışan vatandaş Bodrum’un yerli değil, Karadenizli bir kardeşimizdir. Yakın bildiğimiz marangozluk yapan bir arkadaşımızın oğlu olan vatandaşımızın sağlık sorunları bulunmaktadır. Bu nedenle istemsiz gerçekleşen bir sataşma söz konusu. Bunun dışındaki tüm iddialar asılsızdır.

Bodrum’a gönül veren yurttaşlar olarak her daim ifade ettik bir kez daha ifade ediyoruz; Biz her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Ancak ve ancak, bizleri bir siyasi parti üzerinden hedef gösteren yerli ve yerli olmayan olgusu üzerinden haklarımızı karşı karşıya getiren anlayışlara da cevabımız sert olacaktır.

Bu aziz vatanın eşit yurttaşları ve bu kutsal bayrağın esası kardeşliktir. Biz Bodrum Vanlılar Derneği, kurulduğu günden bu yana bu aziz vatanına, demokratik cumhuriyete ve onun ilkelerine bağlı kalmıştır ve kalacaktır da.

Bizleri ayrıştıran, bizleri ötekileştiren bu kirli emelleri boşa çıkartacağız ve bu emellerin sahiplerine ise hak etikleri cevabı hukuk önünde cevap vereceğiz.

Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan İshak Kalkanlı